Laserem či botoxem proti pocení

Pokud máte nadměrnou spotřebu antiperspirantů a deodorantů,  nenosíte barevná trika, abyste neměli v podpaží ošklivé koláče a musíte absolvovat i několik koupelí denně, může vás ošetření laserem nebo botoxem osvobodit.

Hyperhidróza trápí 2 % populace

Nadměrným pocením neboli hyperhidrózou trpí přibližně 2 % populace. Jestliže se jedná pouze o lehkou formu hyperhidrózy, obvykle stačí vyhýbat se kořeněným jídlům, alkoholu a stresovým situacím. Při střední a silné formě hyperhidrózy je vhodné navštívit odborného lékaře a svůj zdravotní stav s ním konzultovat. Lékař vás může nadměrného pocení dočasně i trvale zbavit. K odstranění nadměrného pocení může navrhnout aplikaci botulotoxinových injekcí nebo ošetření laserem.

zoom

Botulotoxin

Botulotoxinové injekce se aplikují cíleně do problémových partií, například do podpaží, čímž se zablokují nervové signály do potních žláz, které se tak stanou na omezenou dobu neaktivní. Při aplikaci se používají stříkačky s velmi tenkou jehlou, díky čemuž je  zákrok téměř bezbolestný. Nicméně práh bolestivosti má každý jinde, proto není možné tvrdit, že určitě nic neucítíte. Pokud jste na bolest citliví, můžete se utěšovat alespoň tím, že ošetření je relativně rychlé – trvá cca 10 minut. Účinek nastupuje během 2 až 10 dní a trvá v průměru půl roku, v individuálních případech až rok.

Laser

Léčba nadměrného pocení pomocí laseru je ve srovnání s botoxem průlomová v tom, že vás zbaví  pocení jednou provždy. Alespoň tak to prezentují kliniky, kde tuto metodu provádějí. Avšak nenechte se nachytat. Pokud se rozhodnete investovat peníze do ošetření laserem, vyberte si renomovanou kliniku, přečtěte si recenze a připravte si otázky pro ošetřujícího lékaře. Co se týče samotného zákroku, tak ten probíhá v lokální anestezii a je založen na tepelné destrukci apokrinních žláz. Nejmodernější lasery jsou schopné zničit až 90 % potních žláz z požadované partie.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?