Kosmetické přestupky

Každá z nás touží vypadat co nejlépe, ale ne vždy se nám to daří. Občas to s krásou přeženeme a výsledkem jsou pak nikoliv obdivné, ale udivené pohledy okolí. Víte, jakého největšího kosmetického přestupku se dopouštíte právě vy?

Vlasy jako dikobraz

Oblíbila jste si melír ve vlasech? Pokud se jedná o přirozený melír (odstín tón v tónu), směle do toho, ale jestliže si hodláte udělat pruhované vlasy, raději zůstaňte „jednobarevná“. Výrazné, příliš světlé nebo příliš tmavé pruhy nevypadají přirozeně a ženy s touto vizáží působí lacině. U profesionálně provedeného melíru jednotlivé barevné přechody téměř nepoznáte.

Tenké obočí

Jedním z největších kosmetických přestupků je příliš tenké nebo zcela vytrhané a tužkou dokreslené (v horším případě trvale špatně vytetované) obočí. Nepřirozeně tenké dokreslené obočí dodává obličeji strnulý výraz a roky navíc! Jestliže chcete mít dokonalé obočí, vsaďte na přirozenost. Objednejte se k odborníkovi, který vám poradí, jaký tvar obočí zvolit, postará se o jeho přirozenou úpravu a naučí vás, jak se o obočí starat i jaké přípravky používat.

zoom

Permanentní řasy

Nejsou řasy jako řasy! Husté a dlouhé řasy vypadají působivě, ale nic se nesmí přehánět. Platí to pro permanentní řasy i používání řasenky. V případě permanentních řas si vybírejte pouze prvotřídní kosmetické salony, kde máte zaručený 100 % výsledek, nebudete mít řasy jako umělá košťátka a alergickou reakci. Při nanášení řasenky zbytečně nevrstvěte a nepoužívejte staré řasenky, které se lepí a během pár minut se začnou drolit.

Plné rty á la kačer

Spousta žen se vzhlédla v tzv. kačeřích rtech, ke kterým jsou zapotřebí co možná nejplnější rty. Dosáhnout jich lze různými způsoby. V oblibě jsou nejen injekce či implantáty, ale i vskutku bizarní pomůcka „pusátko“. Speciální umělohmotnou pumpičkou, kterou si nasadíte na rtíky, vytvoříte vakuum, díky čemuž rty natečou a nějakou dobu zůstanou zvětšené. Nevýhodou této zázračné pumpičky je zarudnutí rtů a otlaky. K sexy rtům mnohdy stačí balzám, rtěnka a transparentní lesk.

Nepřirozené opálení

Bronzová pokožka jednak nesluší všem, a jednak se to s ní nesmí přehánět. Ať už chodíte do solária, dovolenou u moře trávíte výhradně sluněním nebo používáte samoopalovací přípravky, nestaňte se na své opálené kůži závislá a řekněte sama sobě STOP. Mrkvově-oranžová barva ze solária rozhodně nepůsobí exoticky, navíc opalování v soláriu ani na sluníčku není zdravé (rakovina kůže, stárnutí pokožky, pigmentové skvrny). V případě samoopalovacích přípravků si dejte pro změnu pozor na nevzhledné fleky, které vznikají při špatném nanášení přípravku.

Mobilní parfumerie

Nejen s opalováním by se to nemělo přehánět. Nenechte se unést a svůj oblíbený parfém naneste pouze na pár míst a v malém množství. Myslete na to, že vy jste na rozdíl od ostatních na vůni svého parfému zvyklá, takže pro vás už není tolik intenzivní. Obecně se doporučuje používat přes den odlehčené vůně (EdT), večer koncentrované parfémy.

Kočičí drápy

Ne každá z nás má od přírody krásné a pevné nehty, to ale neznamená, že musíme mít za každou cenu extra dlouhé umělé nehty zdobené květinkami, třpytkami a vším, co se namane. Jestliže se rozhodnete pro gelové nehty nepřehánějte to s jejich délkou a volte raději přirozené odstíny barev, díky nimž budou umělé nehty takřka k nerozeznání od těch pravých.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?