Kabáty a bundy podzim/zima 2010

Sychravé podzimní počasí nám velí zachumlat se do teplejších svršků v podobě kabátků, sak a bund, které se po několik chladnějších měsíců stanou nejvýraznější částí celého outfitu. Představujeme vám hlavní trendy letošního podzimu, kterými se při výběru nového hřejivého kabátku nebo bundy můžete nechat inspirovat.

img

Hlavní trendy letošního podzimu, kterými se při výběru nového kabátku nebo bundy můžete nechat inspirovat.

zoom

Hřejivé kožíšky

Hřejivé kožíšky

Letošní posedlost návrhářů chlupatým materiálem v podobě pravé nebo umělé kožešiny a huňaté srsti se samozřejmě odrazila i na podzimních a zimních svršcích.

Hřejivé kožíšky se objevují v podobě chlupatých kabátů, bund, vest či pelerín, nebo jen jako ozdoby rukávů, kapes a límců.

Dominantním kouskem současné módy se stala letecká bunda pilotka, která je typická chlupatou srstí nebo kožíškem uvnitř bundy, velkými širokými límci, zipy a kratším střihem do pasu. Ale v podstatě jsou in jakékoli bundy, které jsou zevnitř vyteplené beránkem nebo jiným kožíškem.


zoom

Kabátky ve stylu 70tých let

Kabátky ve stylu 70tých let


Každý rok se návrháři vrací k určitému období, jehož styl pak kopírují ve svých kolekcích. Letošnímu retro stylu jednoznačně vévodí 70tá léta, a tak není překvapivý velký návrat vlněných kabátků tolik typických pro toto období.

Hlavním rysem kabátku ze 70tých jsou především dřevěné kolíky používané na zapínání, často se objevuje i kapuce. I když se tento typ kabátu objevuje v obchodech s módní konfekcí pravidelně každý podzim, teprve letos se po dlouhé době dostal mezi hlavní trendy sezóny.



zoom Zvětšit

Návrat pelerín

Návrat pelerín

Mnozí si pod pojmem pelerína představí létajícího superhrdinu z komiksu, ale peleríny se nosily již ve středověku a velký boom znamenaly v hippie éře, kdy letěly ponča. Od té doby byl tento typ kabátku poněkud opomíjen, letos však slaví velký návrat.

Peleríny mohou být kraťoučké jen těsně pod prsa, sahat do pasu, nebo až po kolena. Mohou být kulatého nebo čtvercového střihu s otvorem pro hlavu uprostřed.

Klášterní jednoduchost střihu pelerín je letos obohacena použitím luxusnějších materiálů jako je satén, kožešina nebo samet. Peleríny a ponča jsou velmi elegantní a příjemné se nosí, tak proč je nezkusit.


zoom

Klasické kabáty a trenčkoty

Klasické kabáty a trenčkoty

Kabáty klasického prodlouženého a zúženého střihu se nosí bez ohledu na trendy už mnoho let. Že i klasika se může stát trendem však letos dokazuje elegantní kabát v barvě velbloudí srsti. Inovovat svůj oblíbený kvalitní kabát můžete přepásáním v pase.

Mezi klasiku, která se samozřejmě nosí i letos na podzim, patří trenčkot s dvouřadým zapínáním, výrazným límcem nebo klopami a zdůrazněním pasu - ať už páskem, který je obvykle součástí kabátku, nebo v pase projmutým střihem.




zoom Zvětšit

Stylové sako

Stylové sako

Perfektně padnoucí sáčko tvoří základ šatníku každé ženy. I saka však podléhají módním trendům a styl, který jste si pořídila před pěti lety, už nemusí být pro letošek to pravé ořechové.

Hitem tohoto podzimu jsou především úzká prodloužená saka ve stylu 70tých let, kterým stále ještě konkurují širší a delší pánské blazery nejlépe s ohrnutými rukávy oslavující návrat let 80tých.

Do popředí se letos dostala móda anglického venkova, která se vyznačuje tvídovými saky, potiskem kostky, kohoutí stopy, rybí kostí a pepitem, typické jsou rovněž záplaty na rukávech.


zoom Zvětšit

Vojanda aneb military trend

Vojanda aneb military trend

Military trend se na módním poli drží zuby nehty střídavě již po několik sezón a ani letos se ho mnoho předních návrhářů nebylo ochotných vzdát.

K dobru jim budiž připsáno, že letošní military vzhled se inspiroval v dobách dávno minulých, kdy vojenské uniformy působily velmi elegantně a přitažlivě, vzpomenout si můžete třeba na barevné uniformy z filmu Sever proti Jihu nebo vojenské uniformy z 18tého století. Důležitá je přísně střižená fazóna, výrazné metalické knoflíky ve dvou řadách a stojáček u krku.


zoom Zvětšit

Rebelka na motorce

Rebelka na motorce

Biker bundičky se zipy, především těmi šikmými, ozdobené různými cvočky a zipy, s drzým stojáčkem místo límečku, kterými jsou obchody zahlcené již nejméně dvě sezóny, se i letos hřejí na výsluní módních trendů. Zajímavou novinkou je, že se tento lehce rebelský střih uplatňuje i na jiných materiálech než je kůže a koženka, biker styl vypadá skvěle i na džínovině či jiném pevnějším materiálu. Bundička si však stále zachovává mírně přidrzlý vzhled s lehkým nádechem punk-rocku..



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.

DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?



NOVÉ
Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Životní styl komerční článek

Jestliže chcete být letos in, můžete vsadit také na univerzální modely triček a topů, které lze kombinovat s celou řadou trendy oděvů. Že nevíte, co zrovna frčí? Nevadí, my vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Proto čtěte dále a nechte se inspirovat společně s námi. Bude to stát totiž za to!