Infuzní terapie vitamínem C

Každý z nás se občas cítí unavený a bez nálady. S únavou a špatnou náladou se dá přitom vypořádat různými způsoby. Podle vědců a badatelů může být všelékem budoucnosti vitamín C, ovšem nikoliv ve formě tabletek.

Co způsobuje nedostatek vitamínu C?

Nedostatek vitamínu C v lidském těle zvyšuje koncentraci škodlivého cholesterolu a rozvíjí se i tzv. oxidativní stres, což je stav, který je spoluzodpovědný za vznik chronických zánětů. Tyto záněty jsou pak zodpovědné za vznik alergií, deprese, opakující se infekce, nádory, ale i syndrom vyhoření či syndrom chronické únavy. Jestliže máme v těle vitamínu C dostatek, je oxidativní stres potlačen a reakce v těle probíhají normálně, což znamená, že jsou detoxikovány cizorodé látky v játrech, tvoří se kolagen, je blokována tvorba karcinogenu a je podpořen imunitní systém.

Vitamín C v tabletkách neléčí

zoom Zvětšit

Nitrožilní infuze vitamínu C působí léčivě

Pokud si však myslíte, že zvýšíte obsah vitamínu C ve svém těle pouhým polykáním tabletek, pak jste na omylu. Příjmem vitamínu C v tabletkách dosáhnete pouze velmi nízké koncentrace vitaminu C v krvi, která sice zajistí fyziologické účinky, ale nikoliv už ty léčivé. Aby měl vitamín C i léčivé účinky, je nutné v krvi vytvořit 10–15krát vyšší koncentraci, čehož můžete docílit pomocí vysoko dávkové infuze vitaminu C. Nitrožilní infuze je schopna vytvořit v krvi takovou koncentraci vitaminu C, která působí léčivě, preventivně a má i velmi pozitivní vliv na psychiku.

Nitrožilní infuze vitamínu C

Pokud máte strach z jehel, budete se muset překonat, protože infuze probíhá klasicky, tedy pacientovi je do žíly na ruce zavedena jehla, přes kterou infuze teče do krevního řečiště. Nitrožilní infuze vitaminu C se aplikuje nejčastěji 2–3x týdně po dobu 2 až 12 týdnů. Optimální délku stanoví  lékař podle klinického stavu pacienta. Na infuzi strávíte v průměru jednu hodinu, která se vám však ve velkém zúročí. Při zvýšené pracovní nebo sportovní zátěži vám infuze vysoké  dávky vitamínu C vrátí sílu, zkrátka má skvělý energetizující efekt.



Komentáře

Tchuminka
Vyzkoušel někdo? Jaký na to máte názor?
Nefer
Reaguji na Tchuminka: Ja som v apríli dostala 10 infúzií, no necítila som žiadny rozdiel pred a po
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!