Blíží se léto, co s tou bílou pomerančovou kůží?

Už jste se těšili po podivném jaru na první letní dny? Neznám nikoho, kdo by na teplý červen úporně nečekal. Jenže: jsme na něj i fyzicky připraveni? To znamená: máme posílené hýždě i stehna? Kůžičku k nakousnutí? Odchlupené končetiny a jiná tělesná zákoutí? Co chodidla? Nejsou jak struhadla plné parmazánu?

Pokud ne, nevadí. Ještě je čas. Pojďme se do toho pustit, protože za chvíli opravdu budeme odhazovat svršky. A měla by to být všechno hlavně hezká podívaná.... Je tady náš MARKovský manuál, se kterým všechno hravě zvládnete.

1) Celulitida nebo-li pomerančová kůže

Nebudeme si nic nalhávat, týká se fakt skoro všech. Má ji až 95% dívek a žen, těch hubených i silnějších. Objevuje se zejména tehdy, když dochází ke změně tvorby a vylučování pohlavních hormonů.Největší rozkvět zažívá v době dospívání, při změnách váhy, at už v důsledky různých dietních opatření nebo například kvůli těhotenství.

Samozřejmě k vytvoření celulitidy nepřispívá ani přílišná pasivita a nulový pohyb. No a pak je tady to mazání. Je dobré kůži prostě celoživotně promazávat, a v exponovaných obdobích typu přibírání na váze, mazat trojnásob, hlavně inkriminované partie. Dobrý je třeba šípkový olej. Ale ten nejlepší z nejlepších produktů, který dá celulitidě aspoň trochu zabrat, je stejně skrytý ve scrubu Mark Coffee Original. A jakáže ingredience je tak zásadní? Za studena lisovaný mandlový olej, který má silné uklidňující a regenerační účinky. Díky vysokému obsahu vitamínů A, E a D pokožku vyživuje, hydratuje a zanechává ji jemnou a hedvábnější než kdykoliv jindy. Nicméně, sundejme si růžové brýle: nikdo ještě žádný superúčinný přípravek proti celulitidě nevymyslel, kdyby ano, měl by Nobelovku. Prostě cvičit, hýbat se, nepřejídat se na noc, aspoň zlehka dbát na složení stravy, přidat pravidelnou péči a modlit se, že v tomto případě byla genetika vůči nám milosrdná.

2) Depilace a peeling

Kromě rosolovitého těla vám dobré jméno neudělá ani chlupatost čili to, co jste teď skoro rok skrývala pod oblečením, už teď neprojde. Takže depilovat žiletkou, cukrovou pastou, voskem nebo depilačním strojkem. Pokud byste chtěl investovat do svého zdraví a ulehčit si tuhle doživotní “otročinu”, můžete vyzkoušet laserovou depilaci, která se vám možná pro začátek bude jevit jako drahá investice,ale časem ji doceníte.

A pak je tady peeling. Kůže je po dlouhé zimě a jaru, které letos neproběhlo, hrozně unavená, vysušená, mdlá a potřebuje refresh. Od toho je tady kombinace peelingu a hydratace. Ještě předtím, než se pustíte do opalování, je dobré myslet na scrub těla. Nikdy nepoužívejte peeling na suchou pokožku, nadělala byste si víc škody než užitku. Peeling se správně používá pouze za přepokladu, že ho dáte na navlhčenou kůži, jinak byste si ji podřela. Jediné, co byste cítila, by bylo pálení a pnutí. Pokožku nedrhněte místečko po místečku, a netlačte na ni. Peeling byste měla dělat lehce krouživými pohyby.

NÁŠ TIP: Pokud jste to se sluncem přehnala a zanedbala jste péči opalovacími přípravky, zkuste kromě krému po opalování použít i MARK Coffee Peppermint. Je geniálně chladivý. Na pokožku se nanese jako maska a má až hojivé účinky. Samozřejmě MARK scrub není jen hasič průserů, ale především reformátor na poli přírodních peelingů. Stačí si jen vybrat, pro jaké účely a na jaký typ pokožky by se vám hodil. Více na www.markscrub.cz.

Po správně zvoleném peelingu kůži opláchněte a po MARK scrubu nemusíte už ani hydratovat, neb pokožka bude heboučká jako broskvička.

img

3) Pedikúra

Pedikúra Češek je pořád trochu svízel. Vyšňoříme se jako obrázek, vlasy, make-up, šatičky a pak šup do sandálků s chodidly jako poustevník. Tak to tedy opravdu ne.Veškerý glanc je pak v tahu.A upřímně: kdo se má na to dívat? Aspoň od června do srpna dbejte na pedikúru, ať už doma udělanou, nebo si na ni zajděte do salónu. Můžete volit mezi mokrou či suchou (medicinální) pedikúrou. A zase tak všechny peníze za tuhle proceduru to nejsou!

Náš TIP: Proti suché a popraskané kůži na patách je tady skvělý bojovník: MARK Coffee Citrus. Věděli jste, že citrón skvěle změkčí kůžičku na patách a ona pak bude zase jako ta miminkovská S přípravou pokožky nezahálejte, začít můžete třeba hned dnes a aby vás MARK nalákal na letní pohodu, má tady pro vás NOVINKU MARK Coffee scrub Watermelon.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.