Aplikace make-upu: 2) houbičkou a spol.

Čím nejlépe nanášet make-up? Prsty, houbičkou, štětcem? Každá žena by dala ruku do ohně za jiné nářadí.

img

V tomto dílu se zaměříme mimo jiné na různé houbičky.

Pokud celý život tvrdošíjně setrváváte u svého jediného oblíbence, nechejte se inspirovat a vyzkoušejte něco nového. V tomto dílu se zaměříme mimo jiné na různé houbičky a skončíme nástrojem, který jste možná v životě neviděly!

Prsty

Klasický, standardní, nejlevnější způsob. Většinou jej volí začátečníci, kteří jej opustí v okamžiku, kdy zjistí, že štětec nebo houbička je varianta mnohem pohodlnější, čistější a poskytující hladší výsledky. Prsty nanesete make-up rychle a nespotřebujete ho mnoho. Je ale obtížné dosáhnout dokonale rovnoměrné vrstvy (tam, kde se poprvé dotknete prstem tváře, bude vrstva vždy trochu větší), takto nanášený make-up má tendenci vytvářet “mapy”. Nanášení prsty se nehodí pro hrubou pleť či nerovnou pleť s akné, nebo pro pleť s velkými póry - nedosáhnete “vyplnění” nerovností, můžete je make-upem spíše zdůraznit.

Houbička

zoom Zvětšit

Houbičky na make-up

Mohou být různé - kulaté, hranaté, oválné, ploché i prostorové. Houbičky jsou zpravidla syntetické (např. latexové), používají se ale také organické mořské houby. Před použitím je nutno houbičku vždy navlhčit, jinak bude make-up nasávat do sebe a nedocílíte pěkného výsledku. Make-up naneste na několik míst na obličeji a houbičkou jej rozetřete do ztracena. Houbičkou také můžete zjemnit a vyhladit případné nedostatky po aplikaci make-upu prsty či štětcem.






Beauty blender

zoom Zvětšit

Beauty blender sponge

Ještě ho neznáte? Houbička vejčitého tvaru je momentálně velkým hitem. Má velmi jednoduchý a přitom účinný tvar, špičatý konec se snadno dostane i do hůře přístupných míst. Používá se stejně jako klasická houbička navlhčený. Make-up se jím nanáší buď tupováním, nebo rolováním - nikdy jím make-up neroztírejte, nedosáhli byste maximálního možného efektu.





zoom Zvětšit

Sonya Kashuk sponge

Tip: Beauty blender je nechutně drahý (originál stojí cca 20 dolarů). V podstatě tutéž službu vám prokáže např. houbička od Sonia Kaskuk za 10 dolarů nebo i neznačková houbička obdobného tvaru za dolar z ebay.com. Původně byly všechny stejně levné, díky marketingovému tahu ale “ten pravý” Beauty blender vyrobil značku a značky něco stojí.







Rarita na závěr - airbrush pistole

zoom Zvětšit

Airbrush pistole

Zahoďte všechny výše zmíněné nástroje a zkuste to úplně jinak, bezdotykově. Díky speciální pistoli poháněné vzduchovým kompresorem dosáhnete naprosto dokonalého, hladkého nanesení make-upu, tvářenky či dokonce očních stínů. Žádný “caky” vzhled, žmolky, šupinatění či zvýrazňování pórů. Aibrush pistolí lze nanášet i samoopalovací krémy. Díky několika rychlostním módům umožňuje pistole dosažení různé krycí intenzity od téměř průhledné vrstvy až po silné krytí.





Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

NOVÉ
Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Oblečení komerční článek

Ve světě módy pomalu ale jistě mizí nejrůznější tabu. Hranice mezi sportovním oblečením a společenským oděvem je stále tenčí a tenčí a u některých kousků ani nepoznáte, máte-li je obléct do divadla či do tělocvičny. Dnešní doba je jako stvořená pro hledání kreativních způsobů propojení pohodlí a stylu a zařazování sportovních prvků do běžného šatníku. Jak můžete i vy jednoduše zakomponovat sportovní oblečení do elegantních a stylových outfitů?



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?