Mat nebo lesk? To je, oč tu běží

Věčný souboj dvou Titánů. Matný nebo lesklý nábytek? Který se více hodí do koupelny a který zase do kuchyně? Pravdou je, že trendy posledních let mluví spíš v prospěch matného povrchu. Každá mince má svůj rub i líc, tudíž i každá z variant má svoje nesporné výhody a nevýhody. Ve finále tedy záleží pouze na vás, co se vám líbí a je pro vás důležité.

img

Luxusní lesk 

Většina lidí nám dá za pravdu, když řekneme, že lesk působí luxusním dojmem. Lesklý nábytek je výrazným prvkem každého prostoru a oslní vás na první pohled. Malé prostory díky schopnosti částečně odrážet světlo prosvětlí, a tím i opticky zvětší. Proto se skvěle hodí do menších a tmavějších koupelen, vybírejte tedy koupelnový nábytek s lesklou povrchovou úpravou. V kombinaci se skleněným sprchovým koutem bude vaše koupelna působit prostorně, světle a luxusně. 

Nevýhodou lesku je především jeho nepraktičnost. Takové povrchy jsou náchylnější k nečistotám, respektive jsou na nich nečistoty daleko více vidět než na povrchu matném. Proto jsou náročnější na údržbu. Někdy navíc lesk může působit chladným dojmem. Z jmenovaných vlastností lze tedy usoudit, že do koupelny se hodí lesklé povrchy daleko více než do kuchyně.

img

Praktický mat 

Mat je jednoznačně nadčasový. Oproti lesklým povrchům působí ty matné daleko tepleji a útulněji, jsou snadnější na údržbu a díky svojí nenápadnosti se jen tak neomrzí. Oceníte je také v případě, že tíhnete spíše k přírodním materiálům, jako je například dřevo. U matu tedy záleží čistě na vás, do jaké části vašeho domova ho zakomponujete. Do kuchyně se hodí díky svojí praktičnosti, tu ale můžete stejně tak využít i v koupelně. 

img

Kombinace jako kompromis 

Pokud jste nerozhodní, nebo prostě nechcete ladit nábytek pouze do jednoho stylu, můžete kombinovat obě varianty dohromady. I zlato se kombinuje se stříbrem, mat tedy najde vhodného partnera právě v lesku. 

U nás najdete obojí 

Toužíte po kvalitním prodejci nábytku do koupelny? S e-shopem Sanitino.cz nešlápnete vedle. Nabídka sortimentu je široká, vybere si zde i ten nejnáročnější zákazník. Vaše spokojenost je pro nás důležitá.   



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.