Fyzické aktivity, které jsou ideální na podzim

Léto je u konce, to ale neznamená, že nemůžete z podzimního období vytěžit maximum. Naopak právě podzim představuje ideální teploty na fyzické aktivity, na které je během parného léta zkrátka až příliš velké vedro.

img

Jasně, zůstat doma s knihou, dobrým čajem a seriálem, může být ideální variantou pro podzimní večery. Na dny, kdy se ale počasí přece jen trochu umoudří, vám určitě prospěje vyrazit ven. Jaké fyzické aktivity budou tak akorát podzimně optimální?

Kde sehnat trekingové kalhoty na podzimní plískanice? Třeba tady: https://sportano.cz/p/212511/panske-trekove-kalhoty-salewa-pedroc-4-dst-black-00-0000028591

 Běh

Běhat se dá v každém počasí, ale kdo už někdy běhal v pětatřiceti stupních, pak určitě ví, že přece jenom velká vedra nejsou pro běh úplně stvořená. To se s podzimem mění. Nižší teploty s sebou přináší optimální podmínky. Během babího léta vás navíc čekají i krásné scenerie plné plné podzimních barev. Důležitý je pro běh vhodný výběr oblečení: Vždy zkontrolujte předpověď počasí a oblečte se tak, jakoby bylo o deset stupňů víc. Po zahřátí vám bude příjemně a nebudete se zbytečně pařit.

Skok padákem

Podzim je jako stvořený pro adrenalinové zážitky. Nevěříte? Zkuste si skočit padákem. Naskytne se vám dechberoucí výhled na barevnou podzimní krajinu.

Pokud ještě s parašutismem nemáte co do činění, s největší pravděpodobností by vás čekal tandemový seskok s profesionálním parašutistou. Tandemový seskok nabízí možnost zažít volný pád rychlostí až 200 km/hod. Standardně se skáče ve výšce kolem 4 kilometrů.

TIP: Nezapomeňte na profi výbavu. Třeba parašutistické boty! Vybírejte tady: https://sportano.cz/p/143287/panske-parasutisticke-boty-la-sportiva-solar-ii-grey-yellow-89g900100 

 Procházky a túry

Víte, co ještě nikdo nepřekonal? Chůzi! Skvěle si vyvětráte hlavu, a navíc uděláte něco i pro svou fyzičku. Stačí dát sluchátka do uší a pustit si oblíbený playlist nebo podcast. Anebo prostě jen poslouchat zvuky přírody či města.

Procházkou spojíte příjemné s užitečným. Objevíte nová místa, pokecáte s kamarádem či kamarádkou, dozvíte se nové věci. Ať už se vydáte pár kilometrů anebo pár desítek kilometrů, oblečte se do aktuálního počasí a nejlépe ve vrstvách. Nepromokavá a protiskluzová obuv by měla být základní součástí vašeho outfitu. A nezapomeňte na fleecovou mikinu (https://sportano.cz/p/247804/panska-fleecova-mikina-patagonia-microdini-1-2-zip-p-o-voskove-cervena).

TIP: Spojte procházku nebo menší túru s hledáním hub! To spojíte příjemné s užitečným na druhou.

Plavání

Bazény praskaly ve švech v létě. Podzim mají většinou uzavřená koupaliště odlehčenější. Pokud rádi plavete, právě během podzimu máte ideální příležitost na návštěvu plaveckého bazénu bez davů lidí.

Většina plaveckých bazénů navíc nabízí i možnost saunování. Budete-li mít den, kdy se vám nebude chtít dělat žádnou fyzickou aktivitu, prostě vyměňte pohyb za několik koleček saunování a relaxace.

Cyklistika

Podzimní krajinu si můžete prohlédnout i z hřbetu jízdního kola. Nahoďte cyklistické kalhoty, dres a vhodné termoprádlo pod něj, helmu, dostatek tekutin, a vyrazte objevovat krásy přírody nebo města.

Nezapomeňte sledovat předpověď počasí. Na podzim se také brzy stmívá, proto se důkladně ujistěte, že jste ve tmě opravdu vidět. A samozřejmě myslete na blatníky. Kaluží bude venku přece jen víc než dost.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Životní styl komerční článek

Jóga a meditace jsou dva pilíře, které tvoří most mezi tělem a myslí, a nabízejí cestu k hlubšímu poznání sebe sama a zlepšení celkového zdraví. Jak přesně mohou jóga a meditace změnit váš život?

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.