arrow
profile_image
Horlyei
od 17. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj,
zamilovala jsem si na snídani jemné ovesné vločky s klíčky namočené v džusu přes noc s trochou bílého jogurtu, ovoce, oříšky apod anebo v sojovém mléce. Napadlo mě zda nedávám zabrat střevům? Nemůže mi to uškodit když si dopřávám 100-200g každé ráno už tak dva měsíce? Žádné změny nepociťuji ale přesto se zeptám

IMG_5269.JPG

arrow
profile_image
B.M.
od 16. 9. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já myslím, že ne. Máš dobře vyváženou snídani. Navíc je to i dietní snídaně. Inspirovala jsi mě. Ovesné vločky namočené do džusu. To taky zkusím.

arrow
profile_image
Horlyei
od 17. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na B.M.: Snad jo, někdy si dám něco jiného ale vždycky se už večer těším na snídani. Jsem ráda, že jsem tě inspirovala. Zkus jablečný nebo pomerančový, i černý rybíz.

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na Horlyei:
ahoj,určite s tým nič nepokazíš naopak,len pomožeš vločky sú velmi zdravé a okrem iných vecí aj čistia čreva. ja ranajkujem vločky den čo den,už šiesty rok a iné ranajky by som si nevedela ani predstavit len ja ich dávam do mixéra s mliekom,, v pomere 250g vločiek a 250 ml. mlieka. vymixované to je ako krupicová kaša,a idem sa za tým zabit,milujem to

Cituji Horlyei: 100-200g každé ráno

takové množství suchých vloček? já si dávám do kaše 50g + tvaroh + nějaký ovoce a kolikrát mám co dělat abych to snědla

Cituji diablik: v pomere 250g vločiek a 250 ml. mlieka

to jsem teda blázen vždyť to je půl celýho balíčku, je to opravdu 250g v suchém stavu?

Doporučený denní příjem vlákniny je 30 - 35g/denně. Nevhodný je přes 50g. Při větším příjmu vlákniny může dojít k poškození střev. Ve 100gr ovesných vloček je cca 10g vlákniny. Takže to se určitě nemusí bát. A že by jsi snědla 200gr vloček najednou se mi moc nechce věřit. Ještě s ovocem a s oříšky - to je strašně velká porce.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já si dělám každé ráno vločkovou kaši s mlékem. Povařím to a přidám med...mňam, mňam

arrow
profile_image
mafin152
od 25. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Aj ja raňajkujem každé ráno. Vločky, ovocie, mlieko, orechy, semienka, mňam. Ale dnes som si prečítala na jednej diskusii, že: "Ovsene vlocky, a kase tiez nie. To je nezdrave tiez. Ovsene vlocky su pohroma co sa tyka stravy. Zalepi ti to streva, a je to plne anti-nutrientov, ktore blokuju vstrebavanie mineralov. Rozhadzes si mineraly, ked to budes jes, aj osteroporoza z toho moze byt." Neviem, či to môže byť pravda..

Reaguji na mafin152: Ono skoro na každé jídlo se dá najít nějaký komentář, který ho haní Zrovna vločky si myslím, že jsou neškodné, ba dokonce prospěšné To už bychom nemohli fakt jíst nic, protože skoro každý výživový směr nějakou potravinu haní a kdybychom si vzali ze všeho něco, tak ve finále nemůžeme vůbec nic

Jinak ale pokud je tu nějaká obava, tak stačí si dát 1-2x týdně něco jiného, pro klid na duši, aby nás ty "strašné vločky" neotrávili Já to takhle dělám, protože jinak snídám prakticky jen vločky (ovesné a nebo instatní kaši Jáhlovou od Nominy - zhruba 4 pořádné lžíce) s ovesným/sójovým/špaldovým nebo obyč mlékem a s vodou (hrnek půl vody půl mléka), do toho rozmačkám banán a navrch burákové máslo a buď zase banán, nebo mražené ovoce Tak si prostě 1 až 2x týdně dám něco jiného (toast, lupínky s jogurtem, nějakou clz. buchtu atd.) ale stejně se na tu svou stereotypní kaši už vždycky těšim

Jemné ovesné s klíčky jsou i mé oblíbené

arrow
profile_image
thesmile
od 18. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Maruškamo: je to opravdu 250g v suchém stavu?

Já myslím, že slečna má chybu v gramáži, já sním ráno něco kolem 100 gramů ( v suchém stavu) nechávám je nabobtnat v mléce a mám plnou misku a po snězení i maximálně plné břicho

Jinak je to ideální snídaně poškození střev bych se nebála

arrow
Neprodává v Bazaru

Taky si dělám takovou snídani, vločkami vůbec nešetřím a navíc to po ránu hodně zasytí

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Slyšela jsem,že je lepší vločky povařit, protože v nich může být nějaká plíseň.... Ale nevím,co je na tom pravdy...

arrow
profile_image
Janka_S
od 11. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já si dávám vločky taky každé ráno už asi půl roku. A pořád to samé... večer si naložím vločky s mlékem a banánem nakrájeným na kousky. Ráno z ledničky je to úžasné :) Už večer se těším jak si pochutnám. Zatím ani nemám chuť zkoušet jinou variantu, tohle miluju. Občas přidám ještě semínka

arrow
profile_image
Pavla Bellis
od 18. 8. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Vločky denně jsou jen dobře pro tebe, pokud ti to sedne (občas se může najít někdo, komu ne, jako vždy ), dopřávej si je. Namočení je prospěšné, navíc pokud tam más i nějakou tu kyselinu - džus nebo jogurt - tak ještě lépe. Jinak ovesné vločky speciálně jsou takový malý zázrak řekla bych, jen se o nich nemluví tak, jak by zasloužily..dávám o nich dohromady info, není to zrovna easy, ale oves za to stojí

arrow
profile_image
mimi55
od 13. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ovesné vločky jím denně (kromě So a Ne) už asi 2 roky a nepociťuji žádné nepříjemné následky. Právě naopak. Večer si je naložím do acidofilního mléka + semínka, sušené neproslazované ovoce, čerstvé ovoce, občas čokoláda, podle chuti. Je to pro mě neodolatelná snídaně. V So a Ne mám buď nějakou kaši (pohanka nebo jáhly) nebo celozrnný rohlík. Už večer, když si ty vločky chystám, tak se na ně těším.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené