Ahoj, potřebovala bych poradit nějaké jednoduché recepty na jednoduché jídla Abych je zvládla uvařit i já jako uplný začátečník.
Třeba krupičnou kaši a těstoviny zvládnu, ale potřebovala bych napřiklad tipy na jednoduchou omáčku k těstovinám.
Zkrátka jednoduchá jídla, která bych mohla zvládnou i já

Tak uplně nejjednodušší je asi smetana + niva

Ale já dělám nejčastěji, že na trošce oleje osmahnu nakrájenou zeleninu (např. červ. papriku, trochu cukety a jarní cibulku) když je zelenina trochu osmahnutá tak přidám na malý kousíčky nakrájený cca 3 rajčata, dám trošičku vody, sůl, pepř a bylinky třeba oregáno nebo bazalku a zaklapnu pokličkou, to nechám cca 10 minut dusit. Rajčata se uplně rozpustí je a z toho úžasná rychlá a zdravá omáčka

arrow
profile_image
Jancysska
od 8. 7. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

jednoduchá je jakákoliv omáčka se smetanovym základem, šoupneš smetanu a zbytek podle chuti... třeba přidáš sýr a je sýrová nebo přidáš houby a je houbová... Pak už jen vyšperkuješ kořenim dle chuti... Můžeš přidat i pórek nebo brokolici, cibule se taky hodí vždycky...
Tyhle omáčky se fakt nikdy nedají zkazit a neni nutný hledat složitý recepty...
Takže třeba: pod pokličkou si uděláš kousky kuřecího masa s cibulkou, mezitim nakrájíš pórek. Pak maso přeliješ smetanou, přidáš kari, trošku soli a pepře a necháš pěkně vařit. Pak přidáš pórek a sýr a necháš dodělat... A skvělá sýrová kari omáčka je na světě . K tomu si udělej těstoviny a máš oběd hotový

Nivu vůbec nejim
Ale vyzkouším v týdnu sýrovo-kari omačku.. Tak mi držte palce, ať se povede

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já třeba zrovna dneska dělala kuskus a musím říct, že to je opravdu velice jednoduché jídlo které je chutné, rychlé a jde udělat na milion způsobů mám ho ráda jak na slano tak i na sladko je výborný taky jako příloha třeba ke kuřecímu masu

Jednoduché jsou polévky, tam se taky nedá prakticky nic zkazit. Nebo třeba čočka na kyselo, hrachová kaše,francouzské brambory apod.
JInak v nějakém podobném tématu holky vychvalovaly knížku Kuchařka pro dceru,tak zkus mrknout.

Hodně rychlá jsou rizota - osmahnout na cibulce rýži a pak po naběračkách přidávat vývar, který se postupně vsakuje do rýže a ta se pak pomalu uvaří..a do toho sýr, houby, maso, pesto, zelenina...no cokoliv.

Těstoviny plus smetanové nebo rajčatové omáčky, to je taky rychlé a snadné. Já ráda dělám omáčku s tuňákem a rajčaty.

Polévky - hodit do hrnce na cibuli osmahnutou zeleninu a nechat vařit ve vývaru je chvilka. Různé kaše jsou také rychlé, jáhlová, krupičná, pohanková, rýžová.
Dát péct maso a rychle si připravit nějakou přílohu taky jde.

arrow
profile_image
Maria
od 9. 12. 2006
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Strašně dobrý je vařený losos- nevysuší se, zdá se mi chutnější a lépe stravitelný. Mám recept z ruské kuchařky. Celé to trvá cca 20 minut i s uvařením pár brambor.
Dáš vařit vodu a do ní sůl, nové koření, nakrájenou cibuli a mrkev. V menším hrnci lehce povaříš nakrájených pár zelných listů. Do cibulového hrnce dáš lososa. Mezitím uvaříš pár brambor. Na talíř dáš pár zelných listů, trochu mrkve a hrášek z konzervy. Rybu poliješ trochou oliv. oleje a citrónu, opepříš. Hezky to i vypadá.

Teďka asi nejvíc dělám s cuketou (ale jde to snad se skoro každou zeleninkou), buďto osmahnu cibulku, na to trochu vepřověho na kostičky se solí a pepřem, nastrouhám stroužek česneku a dám tam hodně cukety. Podusím asi 15 minut, k tomu třeba vařený brambor nebo nějaká příloha a jednoduché a rychlé jídlo máš na stole.
Jinak často dělám přírodní plátek na pánvi, k tomu si udělám listový špenát jen s česnekem, kuskus a čerstvou zeleninu. Rychlé a zdravé.
Polévky dělám brokolicové, žampiónové - dáš vařit požadovanou surovinu, dáš tam třeba půl zeleninového bujónu, povaříš, rozmixuješ, zahustíš smetanou a trochou mouky pokud chceš krém a je za půl hodinky hotovo. S opečeným toastem je to pecka.
Z omáček na těstoviny již zmíněná sýrová - rozpustím ve smetaně nivu, pomazánkové máslo, prostě sýry co mám zrovna doma a jsou tučnější, zahustím trochou mouky a omáčka je za deset minut hotová.

arrow
Neprodává v Bazaru

Zkus lečo - klobásu na kostičky osmahneš na hlubší pánvi, k tomu přihodíš na malé kousky nakrájenou papriku a cuketu, pár minut dusíš pod pokličkou (ne dlouho, aby nebyla zelenina na srajdu), pak přihodíš nakrájená cherry rajčátka (rajčata srajdovatí rychle, takže je stačí v podstatě jen ohřát) a na konec do toho zamícháš jedno vajíčko. Koření se solí a pepřem dle chuti. Dobrá rada s vajíčkem, kterou užiješ i jindy - nikdy ho nevyklepávej rovnou do jídla, ale nejdřív do skleničky. Vyhneš se tak znehodnocení celé krmě případným pukavcem Jako příloha se hodí kuskus (zalít horkou vodou, trochu osolit, lžičku oleje, pět minut nechat stát, než změkne, pak slít případnou přebývající vodu), bulgur (stejný způsob přípravy) nebo brambory.

arrow
profile_image
katula
od 23. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Pečený losos nebo candát...stačí koupit fiety této ryby, opláchnout, osušit, potřít trochou oleje, okořenit (koření na ryby nebo bazalkou, petrželkou....dělávám takovou marinádu a potřu tím rybu, někdy položím na rybu i citron) a dát péct. Během 15 minut je hotovo. K tomu brambory na různé způsoby.

Dietní, zdravé, jednoduché :

koupíš si kuřecí stehýnka, červenou cibuli, kuskus, koření dle chuti

V hrnci osmahneš červenou cibuli. Na to položíš kousky kuřecích stehýnek, zaliješ vodou tak, aby byla kuřátka ponořená, okořeníš a zavřeš pokličkou na nějakých 40-45 minut. Pak jen vezmeš kuskus a poleješ ho tím vývarem, co ti zůstal. Můžeš k tomu přidat i trošku řeckého jogurtu. Je to mňamka a nedá se na tom nic zkazit. Kdybys nechtěla vařit jen těstoviny a nechceš nad vařením moc přemýšlet

arrow
profile_image
Bounty
od 27. 10. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Doporučuju mrknout zde: http://cookingwithsusa.blogspot.cz .. Jednoduché a rychlé recepty

arrow
profile_image
saposa
od 23. 1. 2017
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Reaguji na ClaudiMi: Taky mám ten podobný problém Maso zvládnu uvařit, i třeba přílohu...ale pak co k tomu

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené