arrow
profile_image
Petruša001
od 8. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Prosím o tipy na rychlé večeře.
Obědy dělám teplé (hlavně pro dceru, která se v tom stejně jen povrtá), manžel se nají v práci, ale z večeří jsem zoufalá, nic velkého vyvářet nechci, ale jíst 6x týdně namazaný chleba, to je pomalu na rozvod ...

arrow
Neprodává v Bazaru

tak já dělám např. obložený talíř... šunka, suché salámy, sýry, třeba i salát (pochoutkový, vlašský) a k tomu celozrnné pečivo...

pak jen třeba chleba ve vajíčku dozdobený zeleninou

tvaroh s pažitkou a k tomu pečivo...

těstovinový nebo zeleninový salát....

arrow
profile_image
martinam
od 13. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Přidám klasiku: chleba máčený ve vajíčku
Chleba krátce namáčíme v rozmíchaných vajíčkách (osolené, popř. opepřené) a rychle smažíme na rozpáleném oleji.
Zdobit můžeme cibulí, zeleninou (čerstvou či konzervovanou), kyselou okurkou, hořčicí či kečupem.

arrow
profile_image
maliis
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Jj chleba ve vajíčku dělám na večeři alespoň 2x týdně, dá se dělat na různé způsoby. Nejčastěji ho po usmažení natřu kremžskou hořčicí, pokladu plátky rajčat a kyž mám sýr, tak posypu sýrem je to rychlé. levné a opravdu dobré Někdy přidám i šunku nebo jinou zeleninu, prostě zbytky co jsou doma

arrow
profile_image
martinam
od 13. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Kuřecí salát:
Ledový salát natrháme rovnou na talíře, na něj poklademe nakrájená rajčata,okurky, papriky (co je doma a chutná), můžeme přidat i konzervovanou kukuřici. Pak zeleninu na talíři pokapeme sladkou chili omáčkou.
Nakonec osmažíme kousky kuřecího masa a dáme je doprostřed talíře úplně navrch. Na ně dáme ještě lžíci zakysané smetany.
Je opravdu výborný a chutná i mužům

arrow
profile_image
Rosma16
od 27. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Zapečné tousty(výborné):

1 toustový chléb, 200 g měkkého salámu, 150 g tvrdého sýra, 3 vejce, 100 g majolky, sůl, mletý pepř, drcený kmín, grilovací koření, rajčata

Postup
Salám a sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme vejce a majolku, promícháme a podle chuti okořeníme. Směs naneseme na plátky chleba, na každý položíme kolečko rajčete a zapečeme v troubě (200°C, 10 minut).

arrow
profile_image
jataky
od 19. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zapečené chlebíčky na X způsobů:
1) veka, nastrouhaný tvrdý sýr, zasypat trochou mleté papriky - zapéct do trouby do zlatova
2) veka, trochu másla, plátky rajčat, nastrouhaný tvrdý sýr - zapéct do trouby do zlatova
3) veka, kečup+horčice, šunka, plátek vařejného vejce, plátek kyselé okurky nebo kousek rajčete, nastrouhaný tvrdý sýr - zapéct do trouby do zlatova

Topinky na X způsobů:
1) opečená chlebová topinka (kdo rád, přidá česnek), na ni dám šunku, na to dám udělané volské oko, plátek sýra a ne chvilku zapéct (někdo k tomu rád okurky, jiný kečup, tatarku..)
2) se sýrovo-česnekovou pomazánkou (aneb zabiják večerní romantiky )
3) někdo na topinku rád ďábelskou směs či bulharskou pomazánku

Knedlík s vajíčkem:
- na pánvi na tuku se opečou na kostky nakrájené zbytky houskového knedlíku, zalije se rozšlehanými vejci a omeleta se nechá usmažit. K tomu někdo rajčata, kyselé okurky či kečup.
Vhodné zbyde-li třeba po víkendu či od oběda. Dá se i vytáhnout zmražený zbytek a takto spotřebovat. Někdo to rád s bramborovým, já ne-e.

V zimě třeba koupím jitrničku / jelítko a opeču ho na pánvi (10 minutek) a k tomu chléb (horčice, křen).

Jinak tady na omlázku jsou recepty na saláty a pomazánky

Já namazaný chleba praktikuji - z výživového hlediska není důvod pro teplé večeře ve smyslu jídla jako oběda a v létě by mi to ani nejelo.

arrow
profile_image
Petruša001
od 8. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji martinam: chleba máčený ve vajíčku

To jsem zkoušela, ale já to měla takový rozblemclý ... asi to dělám blbě ...

Děkuju moc za tipy, už si píšu seznam na ledničku, jen na svou obhajobu - vařit jsem se naučila sama cca před rokem (je mi 33 ...), když holčička odrostla sunaru a bylo zapotřebí ji začít krmit normálním jídlem, manžel NEJÍ kuře a ptáky vůbec (kachna ...), hovězí málokdy, rýži ani těstoviny NEMUSÍ ...takže to se mi ten repertoár dost zúžil ... proto jsem vděčná za každý nápad, melu z posledního ...

arrow
profile_image
martinam
od 13. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Petruša001: já to měla takový rozblemclý

Možná to v tom vajíčku necháváš moc dlouho...Musíš jen velmi krátce namočit, jako by obalit (hned jak to tam strčíš, tak to vyndáš) a hned osmažit. Olej musí být dostatečně rozpálený, jinak ti chleba nasákne olejem. Když to necháš ve vajíčku déle, tak ten chleba nasákne to vejce dovnitř a to není dobré.

arrow
profile_image
jataky
od 19. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Petruša001
K těm namazaným chlebům bych měnila hodně přílohu: ředkvičky, kedlubny, rajčata, papriky, okurky - nebude to vypadat tak stejně a navíc je teď sezona a všeho je dost. Vypadá toho na talíři víc a vypadá to i jako jiné jídlo Záleží taky, co je manžel za typ - můj neremcá, hlavně když má jídlo na talíři

arrow
profile_image
Murphy
od 21. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

VIP

pre chleba vo vajíčku je najlepší 2-3 dňový chleba (nám vždy ostane), čerstvý je škoda a "nechutí" tak dobre. Toasty sú výborný nápad, oplatí sa investovať do toastera, malé decká majú radi, len suché plátky a zapečené bez bez salámy alebo len trošku masla (pre dospelých klasika trošku masla+šunka+syr+paradajky alebo kečup..) Potom pomazánky (sardinková, tvarohová...)-je s tým trošku roboty, ale vydrží aj 2 dni. Párky detské+nakrájaná zeleninka. Keď nie je neskoro večer omeleta (zemiaky z obeda alebo z predošlého dňa opiecť a pridať rozšlahané vajíčka trošku osoliť, okoreniť, pred dopečením môžeme pridať syr, rovnako namiesto zamiakov opiecť šunku/salámu a pridať rozšlahané vajíčka atď.)

arrow
profile_image
Vanilla
od 23. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

u nás jsou vajíčka na všechny možné způsoby - míchaná, polomíchaná, hemenex, vaječná amoleta, volská voka, amoleta na chlebu, nebo vajíčka naměkko, nahlniličku , natvrdo
výborná věc je i toustovač - mezi toustovej chleba můžeš dát cokoliv podle chuti - různé sýry, salámy,šunky, tuňáka, lunchmeat... zapéct to a jako přílohu zeleninu + někdo to jí s tatarkou, kečupem či různými dresingy

Cituji Petruša001: manžel NEJÍ kuře a ptáky vůbec (kachna ...), hovězí málokdy, rýži ani těstoviny NEMUSÍ ...

Tak to bych mu řekla,ať si vaří sám....

Jinak já dělám velice dobrou,rychlou a dietní polévku-červenou čočku vařím ve vodě,přidám sůl,bujon,chilli-až je čočka měkká rozmixuji-vznikne hustší polévka kterou pak dochutím,jak se mi zachce a nasypu pak na talíři čerstvou petrželku navrch.
JInak doporučuju tyto stránky:
http://www.mamincinyrecepty.cz/z-jednoho-hrnce

zde jsou rychlé,snadné,chutné recepty-třeba super pomazánky,různé placky,saláty atd.

arrow
profile_image
Vanilla
od 23. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Glazy: Tak to bych mu řekla,ať si vaří sám....

to se lehko řekne.. můj tatík se v padesáti rozhodl, že jíst maso je nezdravý a je z něj vegetarián, sám si nevaří a chudák mamina mu furt vychází vstříc, jen aby on byl spokojenej...

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené